Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Válassz országot Magyarország Magyarország
Ingyen szállítás 18000 Ft rendelés felett
Kézbesítés 2 munkanap alatt
Biztonságos fizetés a 3D Secure segítségével

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

1 Szerződés hatálya
2 Regisztráció
3 Szerződés létrejötte
4 Árak
5 Átvételi lehetőség
6 Szállítás, szállítási költségek
7 Digitális tartalmak és szoftverlicensz használati jogok megadása
8 Tulajdonjog-fenntartás, a szerződéstől való elállás
9 Határidő és a szerződés megszűnése előfizetési szerződések esetén
10 Fizetési határidő és fizetés
11 Törvényes elállási jog a Curaden/Curaprox termékek vonatkozásában
12 Szavatosság és jótállás
13 Kapcsolat
14 Adatvédelem, szerzői jog, védjegyek

1) Szerződés hatálya

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) a Curaden Slovenija d.o.o., a Curaden AG leányvállalata (továbbiakban: Curaprox/Curaden) és a fogyasztók, valamint az üzleti partnerek (továbbiakban: Vásárló, vagy Vásárlók) közötti üzleti kapcsolatokra vonatkoznak. Az oldal látogatásakor, vagy az webshopban elérhető Curaprox/Curaden termékek megvásárlásakor mindig a legfrissebb ÁSZF érvényes. 

Az ÁSZF értelemszerűen alkalmazandó digitális tartalom, szoftverlicenszek, vagy kuponok szolgáltatására vonatkozó szerződésekre, kivéve, ha egyedi megállapodás nem rendelkezik másként. Szoftverlicenszek szállításakor az eladó kötelezettsége az adott szoftver használatát lehetővé tevő licenszkulcs rendelkezésre bocsátása. A Vásárló nem szerez szellemi tulajdonjogokat a szoftverhez való hozzáféréssel. A szoftver tulajdonságainál a vonatkozó termék leírások mérvadók. 

Az ÁSZF alkalmazható mindazon árukra (termékekre vagy szolgáltatásokra) vonatkozó megállapodások esetén, amelyek akár egyszeri szállításra vagy folyamatos szállításra (előfizetői megállapodás) köttettek. Előfizetői megállapodás esetén a Curaprox/Curaden vállalja, hogy a szerződés teljes megállapodott érvényességi ideje alatt biztosítja a kívánt terméket. 

Weboldalunkon a Felhasználási Feltételek, az Adatkezelési Tájékoztató és a webshop ÁSZF időről időre kiigazításra kerülhet, kiegészülhet és módosulhat. Így, minden egyes weboldal látogatáskor az előbb említett szabályzatok legfrissebb elérhető verziója lesz érvényben. Kérjük, látogassa rendszeresen ezt az oldalt, hogy megismerje a legfrissebb szabályokat. A jelen adatvédelmi tájékoztatóban bekövetkező lényeges változásokról a weboldalunkon és/vagy mobilalkalmazásainkon megjelenő értesítéssel, valamint az adatvédelmi tájékoztató frissített változatával tájékoztatjuk Önt. Amennyiben Ön nem ért bármely esetleg szabályzat módosítással, kérjük, azt jelezze nekünk az info@curaprox.hu e-mail címen, valamint a változások hatálybalépésének napjáig törölje felhasználó fiókját, amennyiben már létrehozott egyet. 

Amennyiben nem törli a felhasználó fiókját, akkor arra az új szabályok lesznek érvényesek a változtatások hatályba lépését követően.

A jelen ÁSZF szerint “fogyasztó” minden olyan magánszemély, aki jogilag kötelező érvényű ügyletet köt olyan célból, amely elsősorban nem kereskedelmi és/vagy független üzleti tevékenységnek tulajdonítható. A jelen ÁSZF szerint “vállalkozás”, minden természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel rendelkező társaság, aki vagy amely jogilag kötelező érvényű ügyletet köt elsősorban kereskedelmi vagy önálló üzleti tevékenység keretében. 

A megrendelés és kiszállítás kizárólag Magyarország területén lehetséges. Megrendelést kizárólag 18 éves kor feletti, vagy törvényes képviselő aláírásával rendelkező Vásárlók adhatnak le.

A weboldalon jelen Általános Szerződési Feltételek az irányadók. A Curaprox/Curaden nem ismeri el a Vásárló olyan szerződési feltételeit, amelyek ellentmondhatnak, vagy eltérhetnek a jelen ÁSZF-től, ez alól kivételt képez, ha a Curaprox/Curaden az adott esetben írásban hozzájárul az ilyen feltételekhez.

2) Regisztráció

Minden termék-megrendeléshez szükséges Vásárlóként regisztrálnia, vagy felhasználói profil létrehozása a Curaprox/Curaden weboldalon. Egy személyként több névvel, vagy több címmel regisztrálni tilos.

A Curaprox/Curaden bármikor, indoklása nélkül visszavonhatja a felhasználói profilhoz adott engedélyét. Ebben az esetben a Curaprox/Curaden jogosult a felhasználói név és a hozzá tartozó jelszó azonnali letiltására és törlésére.

3) Szerződés létrejötte

A Curaprox/Curaden termékválasztékának a weboldalon történő bemutatása nem minősül a Vásárló számára adásvételi szerződés megkötésére irányuló ajánlatnak. Ez egy nem kötelező érvényű ajánlat. 

A “Vásárlás most” gombra kattintva viszont a Vásárló kötelező érvényű ajánlatot tesz és kifejezi vásárlási szándékát.

A Curaprox/Curadennél történt megrendelés leadásával a webshopban, e-mailben, telefonon, faxon, vagy más kommunikációs csatornán keresztül a Vásárló ajánlatot tesz arra, hogy kötelező érvényű vásárlási szerződést kössön a Curaprox/Curadennel. A Vásárló visszaigazolást kap a megrendelés befogadásáról ("Sikeres megrendelés"). Ez a megerősítés nem jelenti azt, hogy ajánlat elfogadásra került, csupán tájékoztatja a Vásárlót arról, hogy a Curaprox/Curaden sikeresen megkapta a megrendelést. A Curaprox/Curaden tájékoztatja a Vásárlót a termékválasztékkal kapcsolatos esetlegesen felmerülő téves információkról és adott esetben megfelelő ellenajánlatot tesz a Vásárlónak.

A szerződés akkor jön létre, amikor a Curaprox/Curaden kifejezetten elfogadja a Vásárló ajánlatát  ("Megrendelés visszaigazolása"), vagy amikor a Curaprox/Curaden elküldi a megrendelt terméket a Vásárlónak.

Az ajánlat Curaprox/Curaden részéről történő elfogadása függ a megrendelés jogszerűségétől, illetve a megrendelt termék, vagy szolgáltatás rendelkezésre állásától. Ha a Curaprox/Curaden nem tudja befogadni a Vásárló megrendelését, úgy a Vásárló egy értesítést kap, miszerint a megrendelés nem teljesíthető. Az ideiglenesen nem elérhető termékeket fenntartjuk a Vásárló számára, és a Vásárló rendelése érvényes marad.  

4) Árak

Az áruk és szolgáltatások megvásárlására és megrendelésére, a vásárlás és a megrendelés leadásának időpontjában érvényes, forintban (HUF) megadott árak vonatkoznak. Az árak változtatásának jogát fenntartjuk.

Az árak változása lehetséges, ebben az esetben a megrendelés leadásakor érvényes ár az irányadó. 

Minden ár tartalmazza a Magyarországon érvényes általános forgalmi adót (ÁFA-t), a törvény által meghatározott mértékben, és bizonyos esetekben az előzetes újrahasznosítási díjat is.

Az árak nem tartalmazzák a további szállítási költségeket (amelyek a Curaprox/Curaden és a Vásárló között felmerülnek).

5) Átvételi lehetőség

Előzetes telefonos egyeztetést követően a Vásárló átveheti a megvásárolt terméket a Curaprox/Curaden valamely hivatalos üzleti pontján. 

Személyes átvétel esetén a szerződés akkor jön létre, amikor a Curaprox/Curaden kifejezetten elfogadja a Vásárló ajánlatát  ("Megrendelés visszaigazolása"), vagy amikor a Curaprox/Curaden átadja a megrendelt terméket a Vásárlónak.

6) Szállítás, szállítási költségek

A Curaprox/Curaden a megrendelt árukat a lehető leggyorsabban kézbesíti a Vásárló által megadott címre, vagy (ha a PayPal fizetési módot választott) a PayPal által nyilvántartott címre. A Curaprox/Curaden jogosult a megrendelt áruk több részletben szállítani vagy a szolgáltatás több részletben teljesíteni a Vásárló számára észszerű keretek között. A több részletben történő kézbesítés esetén a Curaprox/Curaden vállalja a kézbesítés felmerülő többletköltségeit.

A szállítás az adott rendelésben megadott szállítási költségeknek megfelelően történik.

A szállítási idő általában 1-3 munkanap. A becsült szállítási időre vonatkozó információk nem kötelező érvényűek.

A Vásárló számára digitális tartalmat, kedvezményre jogosító kuponokat és szoftverlicensz-kulcsokat kizárólag elektronikus úton továbbítunk 1) letöltési lehetőséggel, vagy 2) e-mailben a Curaprox/Curaden választása szerint.

7) Digitális tartalmak és szoftverlicensz használati jogok megadása

Amennyiben a Curaprox/Curaden weboldalról szóló tartalmi leírásában nem rendelkezik másként, úgy a Curaprox/Curaden nem kizárólagos, időben és térben korlátozott jogot biztosít a Vásárlónak a rendelkezésre bocsátott tartalom magán-és/vagy üzleti célú felhasználására.

A szoftverlicensz-kulcsának átadása feljogosítja a Vásárlót a vonatkozó termékleírásban és a licenszfeltételekben megjelölt szoftver és/vagy tartalom használatára az ott leírt mértékben.

A tartalom átadása, vagy másolat készítése bármely harmadik fél számára a jelen ÁSZF és/vagy az adott licenszfeltételek hatályán túlmenően csak az eladónak, a szerződés szerinti licensz harmadik személyekre történő átruházásához adott hozzájárulása esetén engedélyezett.

Az így megadott jog csak akkor lép hatályba, ha a Vásárló a meghatározott szerződéses díjat teljes egészében megfizette.

8) Tulajdonjog-fenntartás, a szerződéstől való elállás

A Curaprox/Curaden a teljes kifizetésig fenntartja a tulajdonjogot valamennyi leszállított árura.

Ha a Vásárló szerződést szeg, különösen azáltal, hogy a Curaprox/Curaden felszólítása  ellenére sem tesz eleget fizetési kötelezettségének, a Curaprox/Curaden észszerű türelmi idő kitűzését követően elállhat a szerződéstől és követelheti a Curaprox/Curaden tulajdonjogát továbbra is fenntartó áruk visszaszolgáltatását. Az áruk Curaprox/Curaden általi visszaszerzése vagy lefoglalása a szerződéstől való elállásnak minősül. 

Az ebből eredő esetlegesen felmerülő szállítási költségek a Vásárlót terhelik. A Curaprox/Curaden jogosult az árut a visszaszerzést követően értékesíteni.

9) Határidő és a szerződés megszűnése előfizetési szerződések esetén

Az előfizetői megállapodások határozatlan időre szólnak, de legalább a Curaprox/Curaden webáruházban a vonatkozó termékleírásban feltüntetett minimális érvényességi időtartamra jönnek létre. Az előfizetői szerződés bármikor felmondható a minimális érvényességi időtartam alatt, a minimális érvényességi időtartam lejártakor, vagy azt követően 14 napos felmondási idővel faxon/e-mailben, vagy a 13. pontban megadott címre küldött nyilatkozatban. 

A fentiek nem érvényesek az alapos okból történő, rendkívüli szerződés felmondás esetén. Alapos oknak minősül, ha a szerződéses viszony folytatása a meghatározott felmondási időpontig, vagy a felmondási határidő lejártáig a felmondó fél számára nem tekinthető észszerűnek, figyelembe véve a konkrét eset körülményeit, mindkét fél érdekeinek mérlegelése után.

10) Fizetési határidő és fizetés

A rendelési folyamat során a Curaprox/Curaden kizárólag a Vásárló számára a webáruházban megjelenített fizetési módokat fogadja el. A Curaprox/Curaden fenntartja a jogot, hogy írásban megállapodjon a Vásárlóival, az ebben a szakaszban említettektől eltérő fizetési módokról. 

A Curaprox/Curaden, a webáruházban történő fizetés feldolgozásához a Mollie by Mollie B.V. fizetési megoldást használja annak érdekében, hogy biztosítsa a Vásárló számára a biztonságos fizetést hitelkártyával vagy a választott alternatív fizetési módokkal.

A PayPal móddal történő fizetés esetén a fizetést a PayPal (Europe) Sàrl et Cie, SCA, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (továbbiakban: “PayPal) pénzforgalmi szolgáltató kezeli, a PayPal Felhasználási Feltételeinek megfelelően, amelyek elérhetők a következő linken elérhetők: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/useragreement-full. 

Amennyiben a Vásárló nem rendelkezik PayPal fiókkal, úgy a rá vonatkozó fizetési feltételek a következő linken érhetők el: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacywax-full.

A vételár és az esetleges szállítási költségek a szerződés megkötésekor esedékesek és fizetendők, tekintettel a 3. pontra is. Ha a felek banki utalással történő előrefizetésről állapodnak meg, a fizetés a szerződés megkötését követően azonnal esedékes és fizetendő, kivéve, ha a felek egy későbbi fizetési határidőben állapodnak meg. 

A Curaprox/Curaden indoklás nélkül követelhet előrefizetést. A megrendelés, csak a fizetés beérkezését követően kerül feldolgozásra.

Ha a Vásárló fizetési késedelembe esik a Curaprox/Curaden jogosult a megrendelés során meghatározott emlékeztető díjat felszámítani. A fentiek nem érintik a Curaprox/Curaden azon jogát, hogy további kártérítést követeljen, különös tekintettel a követelés adósságbehajtó vállalkozáson vagy ügyvéden keresztül történő behajtásának költségei tekintetében.

A Curaprox/Curaden webáruház kedvezményre jogosító kuponjait a rendelés folyamat befejezése előtt kell beváltani, a kedvezmény utólagos levonása nem megengedett.

A kupon kedvezmények kizárólag a kuponon feltüntetett feltételekkel és a kuponon meghatározott termékcsoportokra vonatkoznak. Bizonyos termékek kizárhatók a kupon kedvezményekből.

A kuponok vagy a jogilag megengedett kedvezmények (pl. mennyiségi kedvezmény) nem alkalmazhatók halmozottan egy egyedi megrendelésre. A kuponok készpénzre nem válthatók be. 

A kupon átruházható. A Curaprox/Curaden hatékonyan teljesítheti kötelezettségeit azáltal, hogy a kedvezményt a kupon bármely birtokosának felajánlja, aki a kupont beváltja a webshopon.

11) Törvényes elállási jog a Curaden/Curaprox termékek vonatkozásában

Tájékoztatás az elállási joggal kapcsolatban:

Önnek jogában áll a csomag átvételétől számított 14 napon belül, indokolás nélkül elállni a jelen szerződéstől. Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap, amikor Ön vagy az Ön által megjelölt harmadik személy (aki nem a fuvarozó) az utolsó árutételt átvette. 

Az elállási jog gyakorlása érdekében, a szerződés elállására vonatkozó döntéséről egyértelmű nyilatkozat kell küldenie (pl. postai úton küldött levél, fax vagy e-mail) nekünk (Curaden Slovenija d.o.o., Perhavčeva ulica 36, SI-2000 Maribor, Telefon +386 2 460 53 42, Fax +386 2 460 53 43, e-mail: info@curaprox.hu). Ehhez használhatja a mellékelt elállási nyilatkozat formanyomtatványt, de ez nem kötelező. 

Az elállási nyilatkozatot vagy más egyértelmű nyilatkozatot online is kitöltheti és elküldheti a honlapunkon található kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül. Amennyiben az elállási nyilatkozatot Ön online nyújtja be, indokolatlan késedelem nélkül (pl. e-mailben) visszaigazolást küldünk Önnek a kézhezvételről. Az elállási nyilatkozat akkor érvényes, ha az elállási jog által rendelkezésre álló határidőn belül beküldésre került az igénye. 

Az elállási jog következményei 

Amennyiben eláll a szerződéstől, úgy kötelesek vagyunk indokolatlan késedelem nélkül - de legalább az attól a naptól számított 14 napon belül, hogy a szerződéstől való elállásról szóló értesítését kézhez kaptuk - visszafizetni az Öntől kapott összeget, beleértve a szállítási költségeket is (kivéve az Ön általunk kínált legalacsonyabb költségű standard szállítási módtól eltérő szállítási mód választása miatt felmerült többletköltségeket)A visszatérítés módja megegyezik az eredeti tranzakciónál használt fizetési móddal, kivéve, ha kifejezetten másképp állapodtunk meg Önnel. A visszatérítésért nem számítunk fel díjat. A visszatérítés teljesítését mindaddig visszatarthatjuk, amíg a megvásárolt áru nem kerül vissza, vagy ameddig Ön nem szolgáltat nekünk bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az árut visszaküldte, attól függően, hogy melyik következik be korábban. 

Ön köteles minden árut indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb attól a naptól számított 14 napon belül, hogy Ön a jelen szerződéstől való elállásról szóló értesítését átadta nekünk, visszaküldeni vagy átadni nekünk. 

A fenti követelményt teljesítettnek tekintjük, ha Ön a rendelkezésre álló 14 napos határidő lejárta előtt visszaküldi az árut. A visszaküldés költségét abban az esetben tudjuk vállalni, ha Ön az általunk biztosított visszaküldési címkét használja abból az országból történő szállításhoz, ahová a szállítást végeztük Önnek. Ellenkező esetben a visszaküldés költsége Önt terheli. Ön csak abban esetben köteles fedezni az áru értékcsökkenésének költségét, amennyiben az értékcsökkenés az áru helytelen használatának tudható be, ezt az adott áru állapotának, tulajdonságainak és működésének felmérésekor vizsgáljuk meg.

Elállási nyilatkozat formanyomtatvány 

(Amennyiben szeretne elállni a szerződéstől, úgy a következő elállási nyilatkozatot kitöltve juttassa el címünkre)

Curaden Slovenija d.o.o.
Perhavčeva ulica 36
SI-2000 Maribor

Phone +386 2 460 53 42
Fax +386 2 460 53 43
email: info@curaprox.hu

Ezennel elállok az általam megkötött szerződéstől(*), a következő áruk(*) megvásárlására vonatkozóan:

- megrendelés dátuma (*) / kézbesítés dátuma (*)

- a vásárló neve

- a vásárló címe

- dátum

(*) Ahol szükséges törölni

Az elállási jog idő előtt megszűnik az olyan szerződések esetében, amelyek lezárt termékekre vonatkoznak, de a kiszállítás után kibontottak, és amelyek higiéniai okokból nem alkalmasak a visszaküldésre, valamint olyan áruk esetén, amelyek személyre szabottan, kifejezetten az Vásárló számára készültek, vagy a Vásárló személyes igényeihez igazított egyedi termékek. A Vásárló kivétel nélkül köteles átvenni és kifizetni minden alkatrészt. Gyógyszeripari termékek kiszállítása nem visszavonható.

12) Felelősség és jótállás

Ha a kiszállított áru a kézbesítés időpontjában hibás (pl. gyártási hiba), vagy nem megfelelő szállítási körülmények miatt sérült, úgy a Vásárló kizárólag a megrendelt áru utólagos javítására, vagy cseréjére jogosult. 

Ha a Vásárló számára a termék cseréje nem kielégítő, úgy jogosult elállni a vásárlástól. 

Az igény érvényét veszti, ha a Vevő az áru átvételét követő 14 napon belül nem értesíti a Curaprox/Curaden-t a hibáról vagy a nem megfelelő szállításról az info@curaprox.hu e-mail cimen, telefonon, faxon vagy postai úton.

A Curaprox/Curaden felelőssége a vonatkozó törvényi rendelkezések hatálya alá tartozik. A Curaprox/Curaden felelőssége kizárt a következő esetekben: 1) közönséges gondatlanság, 2) közvetett vagy következményes károk és az elmaradt haszon, 3) a meg nem valósult megtakarítások, 4) késedelmes kézbesítésből eredő veszteségek, 5) a Curaprox/Curaden megbízottjainak bármely cselekedete vagy mulasztása esetén, akár szerződésen, akár jogellenes károkozáson alapul.

A Curaprox/Curaden nem felel továbbá az alábbi okok bármelyikére visszavezethető veszteségért vagy kárért:

  • a termékek nem megfelelő, szerződésellenes vagy törvényellenes tárolása, konfigurálása vagy használata;
  • nem kompatibilis alkatrészek vagy tartozékok (pl. töltőegység) használata;
  • a szervizelés elmulasztása és/vagy a termékek nem megfelelő módosítása vagy javítása a Vásárló vagy harmadik fél által;
  • hatósági eljárások vagy vis maior esetek, különös tekintettel a természeti katasztrófák, nedvesség, esések és ütközések stb. által okozott károk, amelyek a Curaprox/Curaden ellenőrzési körén kívül esnek.

Bármely áruszállítással vagy szolgáltatás nyújtással megbízott szolgáltató felel a teljesítés során előforduló kárért, késedelmes teljesítésért és eltűnésért vagy sérülésért. 

A Curaprox/Curaden nem vállal felelősséget a reklámanyagokban található nyomdahibákért, a webáruházban található adathibákért, hibás ármegjelölésért, termék illusztrációkon, fényképeken, termékleírásokban, vagy egyéb szövegekben (pl. kupon- vagy kedvezményes akcióban) felfedezhető hibákért, valamint a késedelmes vagy elmaradt szállításokért.

13) Kapcsolat

A weboldalon szereplő ajánlatok tevője és szerződéses partner: 

Curaden AG
Amlehnstrasse 22
6010 Kriens 

info@curaprox.hu
www.curaden.com 

14) Adatvédelem, szerzői jog, védjegyek

Az Adatkezelési Tájékoztató a jelen Általános Szerződési Feltételek szerves részét képezi. Ezen ÁSZF elfogadásával Ön kifejezi egyetértését az Adatkezelési Tájékoztatóval  is. 

A megjelenített termékekhez kapcsolódó védjegyekhez, képekhez és szerzői jogokhoz fűződő valamennyi jog a Curaprox/Curaden vagy partnerei tulajdonában van. Az adatok, képek és PDF-fájlok letöltése, tárolása, másolása, nyomtatása, még kivonatosan is, tilos a Curaprox/Curaden írásbeli jóváhagyása nélkül. Minden jog fenntartva. Ezeknek, az adott termék rendeltetésszerű használatától eltérő célra történő bármilyen felhasználás tilos.