Swiss premium oral careSwiss premium oral care

Válassz országot Magyarország Magyarország
Ingyen szállítás 18000 Ft rendelés felett
Kézbesítés 7 munkanap alatt
Biztonságos fizetés a 3D Secure segítségével

Milyen gyakran ajánlott lecserélni a fogkefét?

Azt ismerjük, amikor a fogkrém és a sampon elfogy, de honnan tudjuk, mikor kell új fogkefét vásárolnunk? 

min read
Mar 2020
https://curaprox.hu/blog/post/milyen-gyakran-ajanlott-lecserelni-a-fogkefet-
min read
Mar 2020
https://curaprox.hu/blog/post/milyen-gyakran-ajanlott-lecserelni-a-fogkefet-

Bevezetés

Cseréld rendszeresen a fogkeféd

Most megtudhatod, hogy milyen gyakran cseréld le a legfontosabb fürdőszobai kellékeidet, hogy semmiképp se okozz problémát a megfelelő szájhigiéniádnak, vagy az általános egészségednek.

A fogkefe egy olyan szájhigiénés eszköz, amit kb. háromhavonta le kellene cserélni, de ezt a tanácsot sokan figyelmen kívül hagyják. Két fontos oka is van a fogkefe rendszeres cseréjének.
Először is az elhasználás során a sörték elkezdenek elhajlani, így idővel egyre kevésbé tudják eltávolítani a lerakodásokat a fogról. Másrészt pedig a baktériumok gyorsan elszaporodhatnak, melyeknek a fogkefe nedves környezete csak kedvez.

1.Lépés

Öblítsd le és hagyd megszáradni

Emellett fontos, hogy minden használat után öblítsd le folyó víz alatt, majd hagyjuk megszáradni.

A fogkefe kupakját nem kell rajta tartani, ez csupán azt a célt szolgálja, hogy védje a fogkefét utazások során. Ha mindig rajta tartjuk a kupakot a fogkefén, az a tok felületén lévő baktériumok gyorsan elszaporodhatnak. Továbbá a kupak megakadályozza a fogkefe teljes megszáradását, így a nedves környezetben a baktériumok tovább szaporodhatnak.

Hagyd a fogkefét álló helyzetben megszáradni

2. Lépés

Elhasználódott fogkefe jelei

Lehet, hogy túl erősen mosol fogat

Azt gondolhatnád, hogy a sűrű és magas sörte számú fogkefék, mint a Curaprox fogkefék hamarabb elhasználódnak, de ezeket az ultrafinom sörtéket pontosan úgy terveztük, hogy mindennapos használat mellett tökéletesen hatékonyan dolgozzanak a fogak egészségének fenntartásán.

Ha a fogkefe sörteszálai elhasználódnak vagy szétállnak pár nap vagy egy hét használat után, akkor előfordulhat, hogy valamit nem jól csinálsz. A túl gyorsan elhasználódó fogkefe annak a jele, hogy túl nagy rányomással mosol fogat, azaz a fogmosási technikán még javítani kell.

Túl nagy nyomás és nem megfelelő tisztítási technika

Hogy biztosra menj a fogkefe használatánál, olvasd el útmutatónkat a fogkefe helyes használatáról, hogy elkerüld a gyors elhasználódást, valamint a fogak és az íny esetleges sérüléseit. Kérd ki fogorvosod vagy a dentálhigiénikusod tanácsát is a fogkefe megfelelő használatáról.

3. Lépés

Dobd ki a fogkefét betegség után

Ha a közelmúltban beteg voltál, akkor jó tanács lecserélni a fogkefét - még akkor is, ha az jó állapotban van. Valójában a fogkefét érdemes vírusos vagy bakteriális megbetegedést követően mindig cserélni. Függetlenül attól, hogy csak megfázáson vagy más fertőző betegségen vagy túl, ne habozz – szerezz be új fogkefét.

Dobd ki a fogkefét betegség után

Három fontos tanács

Elhasznált fogkefék már nem tisztítják hatékonyan a fogakat.

  1. Háromhavonta cseréld le a fogkeféd, hogy elkerüld a szétálló sörtéket és a baktériumok elszaporodását.
  2. Gyengéden, rányomás nélkül moss fogat. A fogkefe hamar elhasználódik, ha túlságosan rányomod a fogkefét vagy rossz technikával mosol fogat.
  3. Azonnal cseréld le a fogkefét egy betegség után. Megfázás vagy más fertőző betegség után szerezz be, egy új fogkefét. Ha nem teszed, akkor a betegség akár vissza is térhet a fogkeféről.
https://curaprox.hu/blog/post/milyen-gyakran-ajanlott-lecserelni-a-fogkefet-